San'at olamidagi chamanzorlar - Sayfiddinova, Maftuna; Mingjigit, Xolbekov (Журнал музыки и искусства, 2021)
Annotatsiya Har kim har bir narsani o'z qarichi bilan o'lchaydi, deganlari rost gap. Inson biror voqeani ko'rdimi, eshitdimi albatta u fikrlaydi. Bu fikr yaxshi yoki yomon bo'ladi. Har bir narsani yaxshilik uchun qiladiganlar va yaxshilikka undovchi buyuk qudrat bu - San'at va San'atkorlardir. Inson nimadandir yashash uchun kuch oladi. Yashayotgan olamidagi yomonliklardan uni himoya qiluvchi, uni mafkuraviy immunitetni kuchaytiruvchi narsalar bor. Bular san'at, sport va ommaviy axborot vositalaridir. Inson shunday yaralganki u har narsaga ya'ni go'zallikka intilib mo'jiza yaratishi yoki qabohatga intilib o'zidan ojiza yaratishi mumkin. San'at olamida o'z chamanzorini yarata olganlar ular chinakam ezgulik va yaxshilik yaratuvchilaridir. Ushbu maqolada o’zbek san’atida bog’ yaratgan ijodkorlar haqida gap boradi.