UMUMTA’LIM MAKTABLARI BOSHLANG‘ICH SINFLARIDA MUSIQA VA TARBIYANING UZVIY BOG‘LIQLIGI - Hasanova, Navbahor (Журнал музыки и искусства, 2021)
Maqolada ta’lim umumta’lim maktablarida musiqa ta’limi orqali yoshlarning musiqiy savodxonligini va estetik tarbiyasini rivojlantirishda musiqaning o‘rniga oid ko‘rsatmalar berilgan. Shuningdek, bugungi kunda musiqa ta’limi jarayonida o‘quvchilarda musiqa san’atiga nisbatan qiziqish va havaslarining ortib borishi va bu san’atning yoshlar ma’naviy kamolotidagi ahamiyati yoritib berilgan.